Winnaars 2013

Winnaar Gyproc Trophy 2013
Van Vonderen Interior Contractors wint de Gyproc Trophy voor het project EMCR Onderwijscentrum Rotterdam. Dit project maakte vooral indruk op de jury door zijn vakmanschap en hoge afwerkingsniveau. Daarnaast was de uitwerking van complexe details en de mate van toegepaste innovatie indrukwekkend. Het EMCR Onderwijscentrum versloeg vier andere genomineerde projecten: Kwakman Afbouw Volendam voor het Rijks Museum in Amsterdam, Cobra Afbouwtechniek voor Het Fries Museum in Leeuwarden, MAT Afbouw voor Art Otel in Amsterdam en MB Afbouw Montage voor het Museumkwartier in 's-Hertogenbosch.

Winnaar Innovatieprijs 2013
MAT Afbouw is door Saint-Gobain Gyproc uitgeroepen tot winnaar van de Innovatieprijs 2013. Deze prijs reikt het bedrijf uit aan de partij die het best gebruik maakt van een bijzondere, nog niet eerder vertoonde oplossing binnen het project. Het project van MAT Afbouw ging om de transformatie van het GAK-kantoor in Amsterdam tot studentenwoningen. Het gebruikte daarbij een slim ophangsysteem voor het plafond, waardoor een hoge geluidsisolatie en een snelle montage mogelijk was. MAT Afbouw – in 2011 ook al winnaar van de Innovatieprijs – versloeg daarbij twee andere genomineerden, namelijk Schuurmans Afbouwsystemen voor de Isala Klinieken in Zwolle en Van Vonderen Interior Contractors voor het Strijp S-gebouw in Eindhoven.

Winnaar Gyproc Proffesionals Keuze 2013
In de categorie ‘Gyproc Professionals Keuze’ dongen alle 25 inzendingen mee naar de hoofdprijs. De winnaar – met 19 procent van alle stemmen – is het project Strijp S, gebouw Anton en Gerard, van plafond- en wandmontagebedrijf Van Vonderen Interior Contractors. De tweede prijs is uitgereikt MB Afbouw Montage voor het renovatie- en nieuwbouwproject Museumkwartier in 's Hertogenbosch. Zij ontvingen 18 procent van de stemmen. Op de derde plaats is het project EMCR Onderwijscentrum van Van Vonderen Interior Contractors geëindigd met 16 procent van de stemmen.