Winnaars 2011

In 2011 werden er voor het eerst in de geschiedenis van de Gyproc Trophy meerdere prijzen uitgereikt. Hieronder staan per prijs de winnaars vermeld.

Winnaar Gyproc Trophy 2011
Schuurmans Afbouwsystemen is de winnaar van de Gyproc Trophy 2011 met het project KPMG Langerhuize te Amstelveen.

In het project voor KPMG Langerhuize maakte Schuurmans Afbouwsystemen gebruik van diverse Gyproc-systemen. Volgens de jury getuigt de uitvoering van een bijzondere vakkundige klasse.

Het juryrapport zegt over het winnende project: “In de atria die toegang bieden tot het pand, is de detaillering van de koven van zeer hoog niveau. De gebogen koven met geïntegreerde verlichting corrigeren de bouwtoleranties, zodat het strijklicht nagenoeg geen problemen oplevert. Schuurmans Afbouwsystemen heeft bij de koven gehandeld naar de detailleringswensen van de architect en de daarbij benodigde constructie zelf bedacht en uitgewerkt. De uitvoering heeft geleid tot een naadloze aansluiting van de systeemplafonds op de koofconstructie.”

“Schuurmans heeft bij dit project ook een rol gespeeld in de engineering. Dit heeft geleid tot onder meer goed uitgevoerde rondingen en glaswerk. Voor de combinatie met Metal Stud-wanden is een bijzonder goede oplossing gevonden in de toepassing van gemoffelde gezette aluminium profielen bij de houten deurkozijnen. Ook hier is sprake van een hoog afwerkingsniveau”, aldus het juryrapport.

Het hoofdkantoor van KPMG Langerhuize werd door architect Marcel van der Schalk in Amsterdam ontworpen en Bouwbedrijf Wessels Zeist was hoofdaannemer.

Winnaar Innovatieprijs 2011
MAT afbouw werd de eerste winnaar van de Innovatieprijs, die in 2011 voor de eerste keer werd uitgereikt. Voor de jury was van belang dat de winnaar van deze prijs zich onderscheidt in de producttoepassing dan wel in het bouwproces.

MAT afbouw deed met het project Stadskantoor Nieuwegein op beide terreinen van zich spreken. Volgens de jury beseft deze Gyproc Professional dat ketenintegratie de toekomst is en dat een afbouwer daarin een duidelijke positie kan en moet innemen.

Gezien de vroegtijdig afgewogen positie in het bouwproces van het Stadskantoor Nieuwegein en de belangrijke optimalisatie van een standaard Gyproc product heeft de jury besloten de Innovatieprijs 2011 aan MAT afbouw toe te kennen.

Architectenbureau 3XN a/s in Kopenhagen tekende voor het ontwerp van het Stadskantoor, Bouwcombi Stadhuis Nieuwegein (BAM Utiliteitsbouw en Ballast Nedam) trad op als hoofdaannemer.

Winnaar Publieksprijs 2011
Ook de Publieksprijs werd in 2011 voor het eerst in de historie van de Gyproc Trophy uitgereikt.

Anders dan bij de Trophy en de Innovatieprijs kwam de Publieksprijs niet via het juryproces tot stand maar door de stemmen van het Publiek. Nadat eerst de Gyproc Professionals hun stem op een van de ingezonden projecten konden uitbrengen, mocht daarna ook het publiek via de website stemmen op een van de inzendingen. De stemmen van de Professionals wogen zwaarder mee in het eindresultaat.

Uiteindelijk was MAT afbouw met het project Stadskantoor Nieuwegein de afgetekende winnaar van deze eerste Publieksprijs. MAT afbouw was zo in 2011 de trotse winnaar van zowel de Innovatieprijs als de Publieksprijs.