Project: NEGEN LUXE APPARTEMENTEN OUDEGRACHT

Projectgegevens

Project: NEGEN LUXE APPARTEMENTEN OUDEGRACHT
Plaats: Utrecht

Montagebedrijf: SBB binnenafbouw b.v.
Plaats: HOEVELAKEN
Website: sbbbinnenafbouw.nl

Projectomschrijving

In 1909 vestigde Wolff Camera bioscoop zich aan de Oudegracht in Utrecht, daarmee was het één van de oudste nog werkende bioscopen in Nederland. In 2015 besloot De Wolff bioscoop te verhuizen naar een nieuwe locatie, waardoor de oude locatie vrij kwam voor herontwikkeling. Voor de bovenverdiepingen ontwierp interieurarchitect Cris van Amsterdam negen exclusieve appartementen. Deze appartementen met de hoogst mogelijke afwerkingniveau ten behoeve van de vrije verhuursector.

Uitdaging

De luxe appartementen moesten gecreëerd worden vanuit een oud gebouw. Echter moesten de nieuwe appartementen wel aan alle hoogste eisen voldoen. Denk hierbij aan brandveiligheid, wooncomfort door goede akoestiek, goede bouwfysische prestaties en een aantrekkelijk/speels karakter. Hierbij moest het volledige Gyproc arsenaal ingezet worden om zo de hoge verwachtingen van de toekomstige gebruikers te voldoen. Hierbij is het volledige vloeroppervlakte van alle negen luxe appartementen voorzien van een estrichvloer. De woningscheidende wanden zijn opgebouwd uit acoustud profielen met DB platen, en in samenwerking met Gyproc en LBP Sight is er ter plaatse van de woningscheidende wand naast een discotheek een voorzetwand gekomen met drie platen 15mm Rigidur. De plafonds zijn voorzien van de 4x AK 15mm RF plaat om zo icm de vloer een 60 minutenscheiding te vormen.

Dit alles ook nog eens midden in Utrecht waar logistiek een grote uitdaging is, en de materialen over een ande rpand heen, via meerdere trappetjes getransporteerd moest worden. (Sorry monteurs die de 15mm Rigidur beplating moest tillen!)

Toegepaste producten

Toepassing Systemen Voegafwerking / accessoires
Wanden Gyproc A
Gyproc RF
Gyproc WR
Rigidur
SoundBloc
Jointfiller 90
JointFinisher Premium
Plafonds
Vloeren Rigidur E 30 MF
Rigidur estrichlijm
Rigidur randstrook
Staalbescherming  
Overige producten Acoustud

Overtuig de jury

Dit project verdient de Trophy omdat hier in een onmogelijke situatie (zowel logistiek als een slechte basis als gebouw) een extreem hoogwaardig geheel is neergezet, waarbij bijna het volledige arsenaal van Gyrpoc is ingezet. Dit met een prachtig gebouw als eindresultaat! De foto’s spreken voor zich.

Betrokken Partijen

Project: NEGEN LUXE APPARTEMENTEN OUDEGRACHT
Plaats: Utrecht

Architect
Naam: Cris van Amsterdam
Plaats: Utrecht

Opdrachtgever
Naam: IVY Group
Plaats: Amsterdam

Hoofdaannemer
Naam: Aalberts Bouw
Plaats: Zeist

Uitvoering
Start binnenafbouw: 20-07-2016
Oplevering binnenafbouw: 20-12-2016
Oplevering gebouw: 01-01-2017