Project: BLOK Y Superlofts / 30 appartementen

Projectgegevens

Project: BLOK Y Superlofts / 30 appartementen
Plaats: Utrecht

Montagebedrijf: De Vier Totaal Afbouw BV
Plaats: TER AAR
Website: devier-totaalafbouw.nl

Projectomschrijving

Het Veemarktterrein in Utrecht wordt getransformeerd tot een woongebied met circa 600 woningen en verschillende voorzieningen. Blok Y is één van de bouwblokken die wordt ontwikkeld met Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). In een CPO-opzet kiezen deelnemers voor een casco, basiswoning of een woning volledig op maat.
BLOK Y komt voort uit het inzicht dat traditionele nieuwbouw steeds minder goed aansluit bij onze wensen. Marc Koehler Architects realiseert met Blok Y het concept van de Superlofts; grote vrij indeelbare appartementen met maximale vrijheid om de woning te bouwen welke past bij de wensen en de budget van de toekomstige eigenaren.

Uitdaging

Door de maximale ontwerpvrijheid van de toekomstige woningeigenaars bevat het appartementencomplex een grote diversiteit aan woningtypen, de door elkaar heen liggende beuken zijn logistiek gezien voor ons dan ook een uitdaging. Deze diversiteit aan woningen zorgt er ook voor dat er bijna geen één wand gelijk is, er is dan ook zeker geen sprake van repeterende werkzaamheden. Ook de hoogtes in de pand zijn divers, doordat elke verdieping een afwijkende hoogte bevat heeft Gyproc de gipsplaten op maat geleverd. Een goede timing qua bestelling en een ordelijke opslag van onze materialen is binnen dit project dan ook een pré.
Ook zijn er isolatie-technisch specifieke eisen: in de scheidingswanden type MS 250/2.70-70.2.AAA+ is in beide skeletten een glaswol isolatie type Multimax 30 met een dikte van 60 mm, deze isolatie is ook tussen de skeletten toegepast. Door deze toepassing is een luchtgeluidsisolatie een thermische isolatie Rc=4,5 m2*K/W behaald.

Toegepaste producten

Toepassing Systemen Voegafwerking / accessoires
Wanden Gyproc A
Gyproc WR
DuraGyp
Plafonds BIG Gyptone
Vloeren
Staalbescherming  
Overige producten

Overtuig de jury

Blok Y kent een grote variatie in appartementen waardoor de maatvoering per appartement verschillend is. Het belang van de eindgebruiker staat tijdens onze werkzaamheden continu centraal waardoor de appartementen na oplevering optimaal zullen aansluiten bij de wensen van bewoners. De ondersteuning vanuit onze adviseur van Gyproc heeft er toe bijgedragen om dit project tot een succes te maken en te brengen tot een mooi eindresultaat.

Betrokken Partijen

Project: BLOK Y Superlofts / 30 appartementen
Plaats: Utrecht

Architect
Naam: Marc Koehler Architects
Plaats: Amsterdam

Opdrachtgever
Naam: Vink Bouw Nieuwkoop BV / Stichting Blok Y
Plaats: Nieuwkoop

Hoofdaannemer
Naam: Vink Bouw Nieuwkoop BV
Plaats: Nieuwkoop

Uitvoering
Start binnenafbouw: 09-01-2017
Oplevering binnenafbouw: begin juli 2017
Oplevering gebouw: begin juli 2017