Project: Huize Rosa

Projectgegevens

Project: Huize Rosa
Plaats: Nijmegen

Montagebedrijf: MB Afbouw Montage B.V.
Plaats: ZALTBOMMEL
Website: mbafbouw.nl

Projectomschrijving

Het werk is in 2 fases gebouwd. De eerste fase betrof de nieuwbouw van 55 appartementen voor ouderen die lichte tot middelzware zorg vragen. Daarnaast is er - op de plek van het oude verzorgingshuis - een aparte verpleegunit voor 39 ouderen met dementie die veel zorg, begeleiding en toezicht nodig hebben.

Het bijzondere aan dit project is het architectonische ontwerp van de binnenafbouw. In de gezamenlijke ruimtes is er veel aandacht besteed aan uitstraling door toepassing van vele spectaculaire vormen en combinaties van materialen.

Uitdaging

Het meest in het oog springende in dit project is de kapel. Een trompetvorm opgebouwd uit een houten skelet die op zijn beurt vrij overspannend hangt aan een speciaal hiervoor ontworpen stalen constructie. De trompet vorm is in verschillende richtingen gebogen en beplaat met zowel triplex als de buigbare Gyproc A platen van 6,5 mm dik.

Daarnaast

Toegepaste producten

Toepassing Systemen Voegafwerking / accessoires
Wanden Gyproc A
Gyproc RF
Gyproc WR
DuraGyp
Jointfiller 45
JointFinisher Premium
Plafonds
Vloeren
Staalbescherming  
Overige producten

Overtuig de jury

Het meest in het oog springende in dit project is de kapel. MB afbouw heeft in samenwerking met de architect een definitief ontwerp gemaakt voor de trompetvormige koof. De trompetvorm is opgebouwd uit een houten skelet die op zijn beurt vrij overspannend hangt aan een speciaal door MB afbouw ontworpen stalen constructie. De koof vorm is in diverse richtingen gebogen en beplaat met zowel triplex als de buigbare Gyproc A platen van 6,5 mm dik. Door de vele rondingen in de ruimte is de hoogwaardige afwerking een complexe uitdaging op zich

Betrokken Partijen

Project: Huize Rosa
Plaats: Nijmegen

Architect
Naam: Oomen Architecten B.V.
Plaats: Breda

Opdrachtgever
Naam: Standvast Wonen
Plaats: Nijmegen

Hoofdaannemer
Naam: Hoedemakers Bouw en Ontwikkenling
Plaats: Rosmalen

Uitvoering
Start binnenafbouw: 10-2014
Oplevering binnenafbouw: 11-2015
Oplevering gebouw: 12-2015