Internationale Trophy

Saint-Gobain Gypsum International Trophy
De Saint-Gobain Gypsum International Trophy is in 1998 voor de eerste keer uitgereikt. De prijs dient als erkenning van, en beloning voor de creativiteit en het vakmanschap met gipsplaatsystemen van plafond- en wandmontagebedrijven. Een internationale jury, bestaande uit specialisten op het gebied
van bouwkundige architectuur en afbouw, beoordeelt de inzendingen op vakmanschap, architectuur, innovatie en technische criteria. Dit internationale evenement vindt om de twee jaar plaats.

De winnaars van de Gyproc Trophy worden iedere twee jaar ingezonden naar de Saint-Gobain International Trophy. Deze groots opgezette competitie kent 6 categorie├źn. Bij de 10e editie van de International Trophy welke plaatsvond op 3 juni 2015 in Praag waren er maar liefst 89 afbouwprojecten uit 35 landen ingediend. Accompli Afbouw uit Zuidland heeft de eerste prijs gewonnen in de categorie Innovation & Sustainability (innovatie en duurzaamheid). De Zuid-Hollandse afbouwspecialist won de prijs voor de toepassing
van zijn technische kennis, de samenwerking met alle betrokken partijen en de gebruikte
montagetechnieken in Theater De Stoep in Spijkenisse.
Bij de International Trophy 2014 (Berlijn) heeft montagebedrijf van Vonderen Interior Contractors b.v. heeft de Runner-up prijs gewonnen in de categorie 'Plasterboard'(gipsplaten). De Nederlandse afbouwspecialist won de prijs voor zijn vakmanschap en hoge afwerkingsniveau in het Erasmus Medisch Onderwijscentrum in Rotterdam.
Bij de Internationale Trophy 2012 viel de inzending van MAT Afbouw B.V.met het Stadskantoor Nieuwegein in de prijzen. Zij werden runner-up in de categorie Innovatie.

Dat de Nederlandse inzendingen ieder jaar hoge ogen gooien, blijkt wel uit het feit dat de winnaar van de Gyproc Trophy van 2007, Gerko Projectafbouw met het Agora Theater in Lelystad, in 2008 tijdens de Internationale Gypsum Trophy in Brussel als winnaar werd verkozen.

Hierdoor had Gyproc Nederland het genoegen gastheer te zijn de van de Internationale Gypsum Trophy in 2010. Deze werd in Amsterdam gehouden en wederom deed de winnaar van de Gyproc Trophy uit 2009, MAT Afbouw met het Conservatorium in Amsterdam en de inzending namens Schuurmans Afbouwsystemen met het Woonzorg project in Middelburg met Gyproc Cable Stud®tot de allerlaatsten mee. Toch moest de winst gelaten worden aan een project uit Spanje.


Voor meer informatie over de International Trophy kunt u terecht op:
http://www.saint-gobain-gyproc.com/trophies/prague-2016