Proces

De jury komt een aantal keren bij elkaar. Allereerst vindt er een officiële kick-off plaats. De vervolgstap is het kiezen van de genomineerden. De juryleden kiezen onafhankelijk van elkaar hun favorieten. Gedurende de bijeenkomst worden deze met elkaar gedeeld en moet er consensus ontstaan over de uiteindelijke favorieten van de gehele jury. Dit zijn de genomineerden. Deze zullen via deze website, per e-mail aan direct betrokkenen en via een persbericht bekend gemaakt worden.

Alle genomineerde projecten worden later op één dag door de jury gezamenlijk bezocht. Tijdens deze projectbezoeken zijn normaal gesproken de opdrachtgevers, de architect, de aannemer en in ieder geval het afbouwbedrijf aanwezig. Dit is het moment voor de afbouwbedrijven om de jury van het hele bijzondere van het project te overtuigen en de juryleden kunnen alle vragen stellen, die zij hebben. De juryleden waarderen de projecten onafhankelijk van elkaar gedurende het bezoek. Hierna komt de jury bijeen om de individuele beoordelingen te bespreken en te komen tot een consensus. Uit deze bijeenkomst komen de winnaars van 2017 van de Gyproc Trophy en de 4 categorien bovendrijven.

De winnaar van de Gyproc Professionals Keuze wordt door de Gyproc Professionals zelf gekozen tijdens de Gyproc Trophy, die dit jaar op 29 september 2017 gehouden wordt. Tijdens een schitterende feestavond worden de prijzen uitgereikt.

Belangrijke data


 • 23 maart 2017
  Openstelling van projectpagina’s voor de Gyproc Professionals.

 • 12 juni 2017
  Sluiting van de projectpagina’s. De Gyproc Professionals dienen hun projecten dan volledig ingediend te hebben.

 • Eind juni 2017
  Projectbezoek aan alle genomineerde projecten en aansluitens de jury-beoordeling.

 • 29 september 2017
  Uitreikingen prijzen tijdens de Gyproc Professionals dag.