Awards

Er worden verschillende prijzen uitgereikt tijdens de Gyproc Trophy. Iedere prijs heeft een eigen karakter en ze zijn het allemaal waard om te winnen. Elke prijs is een erkenning en herkenning van het vakmanschap binnen afbouwprojecten. Zelfs het genomineerd zijn voor één van de prijzen is een waardering op zich.

De Gyproc Trophy wordt gevormd door een zestal uit te reiken prijzen:

De Gyproc Trophy
De Gyproc Trophy is de hoofdcategorie. Deze prijs omvat het geheel van facetten die afbouwprojecten uitdagend maken. Er zal gekeken worden naar complexiteit (onder andere design, vakmanschap, logistiek, toepassing), eisen die gesteld waren en de oplossingen die gekozen zijn, maar ook de wijze waarop de informatie wordt gepresenteerd in woord en beeld. Het winnende project zal door Gyproc ingezonden worden naar de Internationale Gyproc Trophy.

De Gyproc Professionals Keuze
De Gyproc Professionals Keuze is een publiekprijs en wordt gekozen door de Gyproc Professionals zelf. Dit gebeurt tijdens de Gyproc Trophy op 29 september 2017. Iedere Gyproc Professional maakt een keuze voor het project, dat in zijn ogen het beste project is. Uiteraard mag niet op eigen projecten gestemd worden.

In deze editie van de Gyproc Trophy zijn er 4 categorieën in welke u uw projecten kan indienen. Er zal uit iedere categorie een winnaar worden bekendgemaakt vanuit alle inzendingen in de specifieke categorie. De jury bepaalt deze 4 categorie-winnaars.
Het beterft de onderstaande categorieën:

Commerciële gebouwen
Projecten binnen deze categorie zijn utiliteitsbouw projecten die een commerciële inslag hebben. Het betreft hierbij zowel nieuwbouw als renovatie projecten. Voorbeelden van projecten in deze categorie zijn: Hotels, kantoren, winkels/retail, sport en ontspanning en overige gebouwen met een commerciële functie.

Publieke gebouwen
Projecten binnen deze categorie zijn utiliteitsbouw projecten die een publieke inslag hebben. Het betreft hierbij zowel nieuwbouw als renovatie projecten. Voorbeelden van projecten in deze categorie zijn: Ziekenhuizen, zorgcentra, scholen, universiteiten, theaters, overheidsgebouwen en overige gebouwen met een publieke functie.

Woningbouw
Projecten binnen deze categorie zijn alle projecten die voorzien in een uiteindelijke woonfunctie. Voorbeelden van projecten in deze categorie zijn daarbij: Renovatieprojecten, woningnieuwbouw, appartementen, transformaties naar woningbouw, studentenwoningen, en eengezinswoningen in het in hogere segment.

Innovatie en duurzaamheid
Projecten binnen deze categorie kennen innovatieve afbouw oplossing, en/of blinken uit met betrekking tot verduurzaming van de gebouwde omgeving.
Innovatieve afbouwoplossingen komen voor in vele vormen, enkele voorbeelden kunnen hierbij zijn: Slimme oplossingen die productiviteit, kwaliteit of het montage gemak bevorderen, toepassing van gips op een bijzondere of ongebruikelijke manier, of toepassingen van nieuwe processen/hulpmiddelen binnen de afbouw.
Bijdrage in duurzaamheid binnen projecten kan op diverse manieren gebeuren, enkele voorbeelden hierbij kunnen zijn: Projecten die een duurzaamheidsprestatie hebben behaald (zoals bijvoorbeeld BREEEAM, LEED of C2C), projecten waarbij specifieke duurzaamheidconcepten zijn toegepast, of projecten waarbij duurzaamheid in de vorm van afvalmanagement (bv. recycling) is toegepast.

De trofeeën
De winnaars van prijzen zullen een trofee ontvangen. De trofeeën zijn heel bijzonder en uniek. De trofee is gemaakt van seleniet. De naam seleniet wordt gegeven aan grotere doorschijnende gipskristallen (CaSO4·2H2O) die in de aardbodem worden gevonden. Seleniet is gips in een prachtige pure vorm. Voor iedere Gyproc Trophy zullen de trofeeën door een kunstenaar handmatig gemaakt worden. Hierdoor is iedere trofee, ieder keer weer uniek.

Alle genomineerden van de Gyproc Trophy zullen een kleine trofee krijgen als bevestiging en aandenken aan de nominatie.