Persberichten

Persbericht Gyproc Trophy 2015

Download persbericht Winnaar Nationale Trophy 2015 .

Download het persbericht Winnaar Internationale Trophy 2016

Saint-Gobain Gyproc Nederland hecht er veel waarde aan dat de Gyproc Trophy in alle transparantie en openheid plaatsvindt. Gyproc moedigt het journalistieke keurkorps van de bouwpers aan om zoveel mogelijk vragen te stellen omtrent de Gyproc Trophy en het proces goed aan de kaak te stellen.

Natuurlijk hopen we ook dat het journaille zoveel mogelijk aandacht geeft, in de vakbladen dan wel op relevante websites.

In 2013 hebben we voor het eerst de pers nauwer betrokken bij de Gyproc Trophy. Tijdens het middagprogramma en de award show was de pers aanwezig.

Blijf op de hoogte
Accompli Afbouw uit Zuidland heeft de eerste prijs gewonnen in de categorie
Innovation & Sustainability (innovatie en duurzaamheid) tijdens de tiende editie van de Saint-Gobain Gypsum International Trophy. De Zuid-Hollandse afbouwspecialist won de prijs voor de toepassing van zijn technische kennis, de samenwerking met alle betrokken partijen en de gebruikte montagetechnieken in Theater De Stoep in Spijkenisse. Het interieur-ontwerp is mogelijk gemaakt door de speciaal ontworpen draagconstructie en is bijzonder door onder andere de verschillende hoogtes en de horizontaal en verticaal gebogen gipswanden en -plafonds. Eisen aan geluidsisolatie en brandwerendheid komen in verschillende gecombineerde vormen voor in dit project. De prijzen zijn op 3 juni jl. uitgereikt in Praag.

Nederlandse inzendingen
Voor deze tiende editie van de Saint-Gobain Gypsum International Trophy waren maar liefst 89 afbouwprojecten uit 35 landen ingediend: van de Verenigde Staten tot en met Thailand en van Noorwegen tot en met Zuid-Afrika. Deze projecten zijn onderverdeeld in zes categorieën. Saint-Gobain Gyproc Nederland zond twee nieuwe Nederlandse afbouwprojecten in.

In de categorie ‘Plasterboard’: renovatieproject BrandLoyalty in ‘s-Hertogenbosch
(Winnaar Gyproc Nationale Trophy 2015)
Montagebedrijf: MB Afbouw Montage B.V., Zaltbommel
Architect: van aken architecten (VAA), Eindhoven
Hoofdaannemer: Bouwgroep Moonen, Den Bosch

In de categorie ‘Innovation & Sustainability': Theater De Stoep in Spijkenisse
(Winnaar Gyproc Innovatieprijs 2015 en Gyproc Professionals Keuzeprijs 2015)
Montagebedrijf: Accompli Afbouw, Zuidland
Architect: UNStudio, Amsterdam
Hoofdaannemer: Vorm bouw, Papendrecht

Houdt ons Twitteradres @Gyproc in de gaten of bezoek onze LinkedIn bedrijfspagina.

Ook is er speciaal voor de Gyproc Trophy een Facebook pagina geopend, waar alle berichtgeving te volgen zal zijn en waar alle partners en relaties van de Gyproc Professionals een plek hebben om met elkaar te discussiëren over de voortgang.

Meer informatie
Geïnteresseerde pers kan voor meer informatie direct contact opnemen met een van onderstaande personen: